Останні події в Україні показали, в якому становищі знаходяться наші Збройні та Військово-морські сили. Зараз не хочу аналізувати причини, що призвели до цього. Потрібні реальні дії... Усі небайдужі українці мають можливість надати допомогу армії шляхом відправки SMS-повідомлення, але цього мало. Дуже хочеться, щоб подібна допомога була більш підконтрольною і адресною. У ХХІ столітті не складно за наявності інтернету знайти потрібні контакти. Саме таким чином вчинив і я, познайомившись з тимчасово виконуючим обов'язки командира малого морського танкера «ФАСТІВ» капітаном-лейтенантом Вадимом Шевченком. ММТ “ФАСТІВ”, що входить до складу Військово-морських сил України, базувався у Стрілецькій бухті Севастополя. 20 березня цього року після відомих подій у Криму на судні був спущений прапор ВМС України і піднятий прапор ВМФ Росії. Але вже 11 квітня танкер “Фастів” без прапорів розпізнавання був виведений з Севастополя російськими буксирами за межі 12-ти мильної територіальної зони і переданий українському цивільному буксиру “Бакай” (Одеса) для буксирування до Одеси, де зараз він і базується. Можна тільки уявити стан судна після подібних митарств. На жаль у нашої держави є справи важливіші, а відновити працездатність судна потрібно невідкладно (всім відомо, наскільки руйнівним може бути для кораблів морський клімат і солона вода). У результаті листування з командиром ММТ “Фастів” був сформований список необхідних інструментів та матеріалів для підтримки працездатності, поточного ремонту і відновлення зовнішнього вигляду судна.
Знаючи про чуйність українців і мешканців мого рідного міста Фастова, зокрема, їх уміння консолідуватися, прошу у всіх допомоги та сприяння у якнайшвидшому вирішенні цього питання. Список необхідного оприлюднений нижче. Формування посилки і відправлення на судно, що гордо носить ім'я нашого рідного міста, відбуватиметься максимально відкрито і прозоро.
Дорогі фастівчани, українці! Не залишайтеся байдужими! Разом ми зможемо допомогти відновити нехай і невелике судно ВМС України, але це стане гідним прикладом для інших.
Телефон для координації ( 093 ) 135 92 77 ДМИТРО .
Електронна пошта beskrovny@ukrpost.ua