Шановні земляки!
Створюємо ініціативну группу для:
1. Очистки водойм міста!
2. Для організації допомоги життелям по покращенню благоустрою вулиць.
... перелік буде надалі збільшуватись...)))
потрібні волонтери всіх спеціальностей!.. пишіть.

Унава - це річка для купання та рибальства!
Отправлено 07 Июнь 2014 - 18:53
- Bullet и stas20 это нравится
Отправлено 07 Июнь 2014 - 19:08
1. Очистки водойм міста!
А чим водойми відрізняються від, скажімо, лісу, який загажений мешканцями околиць і мікрорайонів Фастова? Проблему не вирішити масовим прибиранням/суботником. Це вже було. Результат нульовий. Мешканці околиці і мікрорайонів систематично вивозять/виносять сміття в ліс, лсосмуги, загаджують береги водойм/річок. Чому Унава перетворилася в гадюшник? Допоки не буде механізму притягнення до відповідальності за викидання сміття в таких місцях - нічого не зміниться. Хто цим повинен займатися: міліція чи органи самоврядування, чи ще хтось. Треба притягувати до відповідальності, штрафи і навіть до позбавлення волі чи громадських робіт.
- lev и majachok это нравится
BURN FIRE BURN
Отправлено 07 Июнь 2014 - 19:19
Штрафы-штрафами...Запреты и наказания никогда не имели эффекта. Тут должен быть нормальный вывоз мусора из частного сектора. Без грабительских тарифов. Будет дешевле, чем потОм заниматься уборкой. А уж после принимать меры к нарушителям. ИМХО
- Bullet это нравится
Отправлено 07 Июнь 2014 - 19:54
Штрафы-штрафами...Запреты и наказания никогда не имели эффекта. Тут должен быть нормальный вывоз мусора из частного сектора. Без грабительских тарифов. Будет дешевле, чем потОм заниматься уборкой. А уж после принимать меры к нарушителям. ИМХО
Ок, borisovich. Ось, наприклад, візьмемо Завокзалля. Вас, як мешканця цього мікрорайону, влаштовують тарифи на вивіз сміття? Там їздить щомісяця, чи пару разів на місяць сміттєвоз. Всі знають, що такого-то числа буде машина і виносять мішки зі сміттям на вулицю. Тобто, можна сказати, що на Завокзаллі організований вивіз сміття з приватного сектора за доступною ціною. Так? Тепер згадайте колишній цегланий з-д у вас на Завокзаллі. Чи що там було, як іти навпростець від цвинтаря до ПТУ ч/з поле. Там несанкціоноване сміттєзвалище, на яке мешканці Завокзалля (більше просто немає кому) вивозять\виносять сміття, бо таким чином економлять 5 грн./на місяць. Так чого не вистачає мешканцям Вашого мікрорайону: сміттєвозів чи нормальних тарифів?
BURN FIRE BURN
Отправлено 07 Июнь 2014 - 20:01
5 грн. с человека, а не со двора. Ну, а уродов хватает, согласен.
Отправлено 07 Июнь 2014 - 20:03
Ось відкопав фото майже того місця, зверніть увагу на приватний сектор і водойму на задньому плані, фото клікабільне.
http://forum.fastiv....-scho-/?p=29083
Сообщение отредактировал Tryzub: 07 Июнь 2014 - 20:04
BURN FIRE BURN
Отправлено 07 Июнь 2014 - 20:13
Так ось виникає питання: а на хр.. чому хтось має прийти і прибрати ту водойму, якщо мешканці гадять прямо собі під ніс і не помічають цього? Нехай живуть в своєму лайні, їм це подобається!
Теж саме можна сказати про Потіївку, Казнівку, Снігурівку і т.д.
Сообщение отредактировал Tryzub: 07 Июнь 2014 - 20:10
- Bullet это нравится
BURN FIRE BURN
Отправлено 07 Июнь 2014 - 20:46
Ок, borisovich. Ось, наприклад, візьмемо Завокзалля. Вас, як мешканця цього мікрорайону, влаштовують тарифи на вивіз сміття? Там їздить щомісяця, чи пару разів на місяць сміттєвоз. Всі знають, що такого-то числа буде машина і виносять мішки зі сміттям на вулицю. Тобто, можна сказати, що на Завокзаллі організований вивіз сміття з приватного сектора за доступною ціною. Так? Тепер згадайте колишній цегланий з-д у вас на Завокзаллі. Чи що там було, як іти навпростець від цвинтаря до ПТУ ч/з поле. Там несанкціоноване сміттєзвалище, на яке мешканці Завокзалля (більше просто немає кому) вивозять\виносять сміття, бо таким чином економлять 5 грн./на місяць. Так чого не вистачає мешканцям Вашого мікрорайону: сміттєвозів чи нормальних тарифів?
Поставити офіційно скриті камери спостереження з пультом в МВС (вони швидко себе окуплять) у місцях таких звалищ-піймати з десяток віддати під суд та заставити убрати звалище (так як грошей можна не отримати)- а притягнути на примусові громадськи роботи -будь ласка
спіймати одного гада котрий срачники робить- зібрати весь мусор та вивезти йому на подвірря або в квартиру-це буде наукою на все життя!!!!
А стосовно пляжів -пропоную взяти ,та спочатку хоча б один привести до нормального виду ,ну наприклад 4-й або 3-й .(як на мене вони більш підходить для массового купання)
запросити щоб розщедрились спонсором або Юнівест-маркетінг ,або пивзавод Зібєрта,або Крейслер-або іще когось с грошиками та іноземним капіталом щоб усі разом зробили консорціум -багато хто зних забруднює атмосферу та річку-то нехай спокутують вину.
Зробити підїзд ,зупинку ,вишку для спостереження. рятувальну стацію та можливо навіть душ .роздягальню , туалет . -вичистити ,зробити такий собі причал з трампліном для стрибків та тарзанку(для молоді)-бо в бассейні греблі вже не один вбився та покалічився за весь час існування дамби
чому знову не завести лодочну станцію-ностальгія замучила по човнам та катамаранам
Сообщение отредактировал KONDRAT: 07 Июнь 2014 - 20:50
Отправлено 07 Июнь 2014 - 21:10
Поставити офіційно скриті камери спостереження з пультом в МВС (вони швидко себе окуплять) у місцях таких звалищ-піймати з десяток віддати під суд та заставити убрати звалище (так як грошей можна не отримати)- а притягнути на примусові громадськи роботи -будь ласка
+1
спіймати одного гада котрий срачники робить- зібрати весь мусор та вивезти йому на подвірря або в квартиру-це буде наукою на все життя!!!!
+100
Зробити підїзд ,зупинку ,вишку для спостереження. рятувальну стацію та можливо навіть душ .роздягальню , туалет . -вичистити ,зробити такий собі причал з трампліном для стрибків та тарзанку(для молоді)-бо в бассейні греблі вже не один вбився та покалічився за весь час існування дамби чому знову не завести лодочну станцію-ностальгія замучила по човнам та катамаранам
+100500
А главное предложение - сделать это коммерчески окупаемым, чтобы был интерес у постоянного арендатора в притоке пользователей, а у фастовской казны - в виде отчислений.
Хорошо быть женщиной: можно просто встать посреди комнаты и расплакаться.
Каждый человек несёт ответственность перед всеми людьми за всех людей и за всё (с) ФМ.Достоевский
Отправлено 07 Июнь 2014 - 21:44
Вот сейчас ломают скамейку. Скажите, кто это делает? Награда 1000 у.е
http://fastiv.com.ua..._web_cam/3.html
Скриншот 2014-06-07 22.42.09.png 121,43К
1 Количество загрузок:Видео не показывается. Ну, вот скрин
Отправлено 07 Июнь 2014 - 21:57
В основі лежить виховання та вихованість.... але тема не проце!!!! Я пропоную наче й не суботник: а створити систему чистки водойм громадою!!!! Ви розумієте, що зараз знайти крайнього це не вихід! Вибити коштів на реставрацію водойм - нереально!!! Я пропоную обговорити реальності:
- Bullet это нравится
Отправлено 07 Июнь 2014 - 22:03
В основі багатьох проблем в місті лежить виховання та вихованість.... але тема не проце!!!! Я пропоную наче й не суботник: а створити систему чистки водойм громадою!!!! Ви розумієте, що зараз знайти крайнього це не вихід! Вибити коштів на реставрацію водойм - нереально!!! Я пропоную обговорити реальності: що можемо зробити МИ!!!!???
Зараз уже є:
- тракторець
- камишокосилка
- 2 самосвали
- бутерброди
- 30 дорослих чоловіків
- знайшли земснаряд
потрібно ще:
- науковий підхід до чистки водойми (люжтна з досвідом), тому після вихідних іду до СЕС
- можливо доведеться ще й привезти пісок
- клієнти кому потрібен мул та кушир (це ж треба кудись вивозити)
-
і ще одне: критиків та балалайочників - геть з форуму!!!!
- Liki это нравится
Отправлено 07 Июнь 2014 - 22:12
Причины загрязнения водоемов
На сегодняшний день мало кто задумывается о экологии окружающей среды. А ведь это основная составляющаяэкологии и нашей жизни – особенно вода.
Водоем – это биологически сбалансированная экологическая система настроенная на самовосстановление и самоочищение.
Загрязнения водоёмов возникает в результате человеческой деятельности, а также в результате природных процессов.
Существует несколько причин нарушения естественного биологического баланса слабопроточного или закрытого водоема:
Увеличение обьема естественной органики: веток, листвы, экскрементов водоплавающих птиц и рыб.
Загрязнение водоема биогенными элементами: сточные воды, мусор, канализация, нанос с полей и дорог.
Когда эти вещества попадают в водоем они частично растворяются, частично отправляются на дно озера, где они превращаются в органическую биомассу донного ила (сапропель), которая подвергается непрерывному разложению грибками и гнилостными бактериями, интенсивно забирая при этом растворенный кислород из воды, выделяя продукты распада- элементы фосфора, азота.
Избыток органических веществ в водоеме приводит к подавлению самоочищения и биологическому равновесию. В следствии – изменение типа экосистемы озер, прудов на эвтрофный. А это приводит от заболачивания до мёртвой рыбы.
Высокая мутность воды, высокий уровень донного осадка особенно в теплый период, газообразование, неприятный запах, разноцветные водоросли, ряска, загрязненная поверхность водного зеркала – признаки интенсивного загрязнения водоемов.
Биоценоз (полезная микрофлора водоема). В первую очередь отрицательный эффект ему наносит загрязнение водоема разбивая биологическое равновесие самоочищения водоема. Резко сокращается количество полезных микроорганизмов в 1 мл. загрязненной воды. При этом увеличивается активность потенциально опасных микроорганизмов, которая функционируют при температуре +30-37 С, подавляя при этом микробные и другие возможности самоочищения.
Искажение или нарушение самоочистных механизмов ведут к эвтрофикации и деградированию озера – смена типа водной системы. Следующий тип представляет более примитивную модель экосистемы
Загрязненные водоемы - это физические, химические и биологические изминения свойств воды в водоемах. При попадании жидких, твердых и газообразных веществ, они причиняют и создают неудобства, делая водуопасной для населенияи водного мира.
PS: Статья не моя, и знаю что бороться с этим очень дорого.... но хоть что-то мы можем сделать?
- Bullet это нравится
Отправлено 07 Июнь 2014 - 22:20
...критиків та балалайочників - геть з форуму!!!!
Насчёт критиков не согласен, но она (критика), должна быть объективной, ибо "необоснованная критика - это тщательно замаскированный комплимент. Помните - никто, никогда не бьет мертвую собаку. (с)Дейл Карнеги. А вот насчёт "балалаечников" - менталитет, однако )))
Отправлено 07 Июнь 2014 - 23:14
Не приписывайте проблему чистоты водоема Унава на "мусор" то косвенно ....
1. Цветение воды (фитопланктон) - сокращение скорости течения воды, образование застойных зон из-за разрастания около берегов болотной растительности.
2. Браконьєрство - уничтожение и в слествии изменение биоразнообразия живых организмов.
- Bullet и majachok это нравится
- Я устал, я моргаю с трудом !
Отправлено 08 Июнь 2014 - 06:14
і ще одне: критиків та балалайочників - геть з форуму!!!!
Оце так мер був би! Добре, що не обрали. Моя порада Вам (я бачу, що Ви почали наступну передвиборчу кампанію): уникайте таких ляпів, бо виборці пригадають наступного разу.
- KONDRAT и andrud это нравится
BURN FIRE BURN
Отправлено 08 Июнь 2014 - 09:17
Оце так мер був би! Добре, що не обрали. Моя порада Вам (я бачу, що Ви почали наступну передвиборчу кампанію): уникайте таких ляпів, бо виборці пригадають наступного разу.
Хай буде для вас рекламна компанія! А для когось це просто можливість вийти на НОРМАЛЬНИЙ ПЛЯЖ і відпочити! До речі: це сказано відкрито та не за маскою анонімності - а ви ховайтесь далі, та критикуйте... можливо серед вашої критики будуть раціональні ідеї!
Стосовно порад: ваших порад мені не потрібно! Є інші люди порад яких потрібно дослухатися. Стосовно виборців - вони є, чи два, чи сто, чи тисяча я їх всіх ціную як і кожного жителя не тільки Фастова а й всієї країни! Можливо Вам цього не зрозуміти, але на все свій час.
Тому скажу так: Лише конструктивна критика (якщо критикуєш - пропонуй), лише об'єктивне обговорення- повинні бути на подібному форумі. Це моє бачення як ініціатора цього форуму.
Тому ще раз: "пустодзвони" - не баламутьте воду, вона й так не чиста!))
Не приписывайте проблему чистоты водоема Унава на "мусор" то косвенно ....
1. Цветение воды (фитопланктон) - сокращение скорости течения воды, образование застойных зон из-за разрастания около берегов болотной растительности.
2. Браконьєрство - уничтожение и в слествии изменение биоразнообразия живых организмов.
Мне понравились выводы.
1. - нужно чистить (возможно даже спускать реку!!!!!!!!!!)
2. - нужно следить
3. учавствуете?
Отправлено 08 Июнь 2014 - 10:39
3. учавствуете?
А в чем, собственно, участвовать? Вы презентовали проект разве? Вы кто? Вы занимаете какую-то гос. должность? Или это громадська инициатива? Чья? Какие у Вас полномочия? Какая цель, задачи и средства достижения результата у этого проекта? Непонятно, простите. Сделайте нормальную презентацию, потом и посмотрим, присоединяться или нет.
Сообщение отредактировал Afonya: 08 Июнь 2014 - 10:41
Отправлено 08 Июнь 2014 - 11:26
Мне понравились выводы.
1. - нужно чистить (возможно даже спускать реку!!!!!!!!!!)
2. - нужно следить
по поводу спустить реку.... неплохо бы- но весь город задохнется от "ароматов ванили" -это раз
и то что в иле могут присутсвовать элеметы радиоактивных эллементов после чернобыля это два.
разрешит ли это дело санстанция???
я в чистке реки приму самое активное участие-бутерброды свои
- Bullet это нравится
Отправлено 08 Июнь 2014 - 11:51
А в чем, собственно, участвовать? Вы презентовали проект разве? Вы кто? Вы занимаете какую-то гос. должность? Или это громадська инициатива? Чья? Какие у Вас полномочия? Какая цель, задачи и средства достижения результата у этого проекта? Непонятно, простите. Сделайте нормальную презентацию, потом и посмотрим, присоединяться или нет.
устал людям отвечать кто я.... Человек. Проекта нет... пок приглашаю создать инициативную группу, чтобы это сделать. Это просто гражданская инициатива. Цель - читайте в теме! За непонятность - прощаю.... за остальное : я тоже это делаю первый раз. Я не знаю что нужно делать в реке, - но понимаю, что ее нужно спасать. Вот потому и ищу людей знающих и которым не все-равно!!!
Количество пользователей, читающих эту тему: 0
0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных